Sunday, October 25, 2009

kis gasztroblog -a kenyérsütés


Mostanában rengeteg időm van (mivel nincs munkám), ezért sütök főzök sokat. Múlt héten kenyeret sütöttem, ez volt a második kenyerem, és nagyon jó lett szerintünk. Egy kicsit csaltam persze, mert előregyártott kenyér keverékből csináltam, de szerintem kezdetnek ez tökéletes. A folyamatot meg is örökítettem képekben, lássuk hát.

ilyen lett a tészta maga, majd magára hagytam, aztán jól megdagasztottam, majd megint magára hagytam. Próbáltam hosszúkás kenyér formájúra alakítani.



Ezen fáradtságos gyakorlatozás után behoztam a melegbe, és vagy egy órát kelt a drága, és nagyon jól csinálta a dolgát, mert jó nagy lett. Következett a sütés, az utolsó fázis, és egy nagyon szép barna kenyeret kaptunk, ami nagyon jól passzolt az otthoni kolbászkához. Sajnos már alig van a kenyérből, ezért holnap aszalt paradicsomos kenyeret csinálok.
Most pedig egy adag fincsi cukkinis süti készül. Kicsit megpirult a teteje, de letakartam alufóliával, reméljük ez megmenti a további feketedéstől, mert még egy órát kéne sülnie. A süti tetejére pedig fehér csokit szeretnék olvasztani, meg mandulát szórni. Remélem a csoki olvasztás összejön, azon múlik minden. Majd közzéteszem.


No comments: